Thursday, April 9, 2020

ΓΙΔΑ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ



Η γίδα έχει βαρύ άρωμα και αρκετό λίπος. Βέβαια λιγότερο από την προβατίνα.
Κατ' αρχάς  καλό είναι πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του μαγειρέματος να βάλουμε τα κομμάτια του κρέατος σε διάλυμα από ξίδι  και νερό να χάσει λίγο από το βαρύ της άρωμα.
Από εκεί κι ύστερα  θέλει πολύ καλό στέγνωμα με χαρτί κουζίνας η πέρασμα από αλεύρι πριν σοταριστεί. Το σοτάρισμα γίνεται σε λίγο λάδι Δεν τρυπάμε το κρέας με πιρούνι κατά το γύρισμα για να μην χάσει τους χυμούς του. Βάζουμε τα κομμάτια λίγα-λίγα στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και να γίνει σωστή θωράκιση.
Τα λαχανικά σοτάρονται ξεχωριστά. Προτιμάμε καρότο, σκόρδο, κρεμμύδι, σέλερι ανάλογα τα γούστα μας.Για περισσότερο άρωμα βάζουμε δυόσμο.
Για μπαχαρικά έχουμε πολλές επιλογές .και μπορούμε να διαλέξουμε εκτός από τα βασικά δηλαδή αλάτι πιπέρι, από γλυκιά πάπρικα, κύμινο, μπούκοβο, μπαχάρι, κανέλα,
Το αλάτι καλό είναι να το βάλουμε στο τέλος.
Για πιο έντονη γεύση ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ  τον οποίο τρίβουμε στον πάτο του σκεύους. Οι ντομάτες η ο χυμός καλό είναι να μπουν προς το τέλος του μαγειρέματος.
Για να βράσουμε τα μακαρόνια σουρώνουμε την σάλτσα για να αφαιρέσουμε τα κοκαλάκια.
Αν  γίνει το βράσιμο  των μακαρονιών στη γάστρα αν ρίξουμε μια κουταλιά βούτυρο βελτιώνει πολύ την γεύση τους.

No comments:

Post a Comment