Friday, April 10, 2020

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΟΥΡΕ

    6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • Μισό φλυτζάνι  βούτυρο
  • 2 κ.σ.. αλεύρι
  • Μισό φλυτζάνι κρέμα γάλατος
  • Μισό φλυτζάνι τριμμένο κασέρι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψήνουμε την μελιτζάνα σε υψηλή φωτιά για μισή ώρα,ώσπου να μαλακώσουν και να μαυρίσουν απ'  έξω. Αφαιρούμε τη φλούδα, κόβουμε το καπάκι,τα σπόρια κάτω από νερό και ψιλοκόβουμε την μελιτζάνα.
Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σταδιακά ρίχνουμε το χλιαρό γάλα.Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλατος, προαιρετικά μοσχοκάρυδο η κανέλα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά. Ρίχνουμε την μελιτζάνα, ανακατεύουμε ρίχνουμε το κασέρι και σβήνουμε τη φωτιά.

3-4,700γρ-2κιλ
2 κουταλιές βούτυρο΄-4
2 κουταλιές αλεύρι-4
300ml γάλα (πλήρες κατά προτίμηση)-800
50-100 gr τριμμένο τυρ

No comments:

Post a Comment